A mendoni se duhet të paguhemi me kriptovaluta?

22 Gusht '22

A mendoni se duhet të paguhemi me kriptovaluta?
	 	 

Përveç fleksibilitetit dhe përfitimeve më të mira, disa vende pune preferojnë opsionin që t’i paguajnë punëtorët në kriptovaluta.

Një kriptomonedhë është një aset digjital që përdor kodin kompjuterik dhe teknologjinë “blockchain” për të funksionuar mes vete, pa pasur nevojë për një palë të tretë për ta menaxhuar sistemin.

 

1. Pagesa të shpejta

Harrojeni kohën e pritjes dhe tarifat e këmbimit dhe kostot shtesë që vijnë me transaksionet tradicionale bankare, sepse marrja e pagesave në kriptomonedhë mund të jetë vërtetë e shpejtë, dhe kjo u jep punonjësve një nivel sigurie.

Kur punëdhënësi ju bën një pagesë duke përdorur kriptovaluta, sapo punëdhënësi juaj ta bëjë pagesën, një sekond më pas ajo është në llogarinë tuaj. Pra, nuk keni nevojë të prisni deri ditën tjetër.

2. Shmangia e taksave — apo jo?

Kur bëhet fjalë për ligjet e taksave të kriptomonedhave, vendi ku punoni e ka përgjegjësinë mbi taksimin. Një prej këtyre vendeve është Portugalia. Ky shtet njihet si parajsë fiskale e kriptove në këtë drejtim, me taksën e saj 0% mbi Bitcoin.

Kur merrni parasysh se sa këto aktivitete po rriten me kalimin e kohës, ato janë fitime të rëndësishme për t'u bërë nëse kurseni në atë anë.

3.Paqëndrueshmëria: një shpatë me dy tehe

Nuk është sekret që tregu i kriptove është i paqëndrueshëm.

Edhe bitcoin, një nga kriptovalutat më të njohura, nuk është i imunizuar nga luhatjet e egra të çmimeve. Ai ka rënë ndjeshëm që nga nëntori, duke rënë më shumë se 40% nga një nivel rekord prej rreth 69,000 dollarë.

Megjithatë, rritja e vlerës së bitcoin gjatë dekadës së fundit nuk mund të anashkalohet, duke pasur parasysh se vlera e tij filloi si "disa dollarë".

Nëse po i merrni pagesat e pagave sipas javës ose muajit, ajo shkon si një vlerë e caktuar dollari sot dhe rritet automatikisht me kalimin e kohës. Një ndër opsionet e qëndrueshme është pagesa me të ashtuquajturën “stablecoins”. Këto monedha e lidhin vlerën e tyre mbi dollarin amerikan me rata 1:1. Si shkak i këtij funksioni, vlera e tyre gjithmonë rrin afër me vlerën e dollarit.

 

Kontakt
Produkt i
Produkt i
© 2024 RROGA.COM TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA