Çfarë roli ka titulli i punës dhe cili është ndikimi i saj në rrogën tuaj?

28 Janar '22

Çfarë roli ka titulli i punës dhe cili është ndikimi i saj në rrogën tuaj?
	 	 

Titulli juaj i punës ka më shumë rëndësi se sa ju mund të mendoni. Mund të ndikojë në mundësitë tuaja profesionale, dhe nga ana tjetër, në pagën tuaj të ardhshme.

Është e rëndësishme të jeni shumë të vetëdijshëm për titujt e punës dhe gamën e pagave që i shoqëron ato. Menaxheri i programit dhe drejtori i programit mund të tingëllojnë njësoj, por mund të kenë paga shumë të ndryshme."

Titulli juaj i punës u tregon punëdhënësve të mundshëm se ku bëni pjesë në një organizatë, si dhe nivelin tuaj të përvojës. Gjithashtu titujt e punës në CV-në tuaj mund të përcaktojnë nëse jeni thirrur në radhë të parë apo jo për një intervistë

Kjo është arsyeja pse ia vlen të negocioni titullin tuaj - edhe nëse nuk po planifikoni të ndërroni punë.

Punët me fjalë kyçe si "asistent", "udhëheqës", "senior" ose "junior" në titull mund të përfshijnë përgjegjësi të ngjashme, por paga e lidhur me to mund të ndryshojë shumë.

Këto janë tre hapa që mund të ndërmerrni për të negociuar për një titull më të fortë:

1.Mblidhni informacion

Përpara se të kërkoni një titull të ri pune, bëni kërkimin tuaj në mënyrë që të mund të bëni një rast të fuqishëm kur t'i drejtoheni punëdhënësit tuaj. Filloni duke analizuar CV-në dhe përgjegjësitë tuaja për të përcaktuar se ku i përkisni strukturës në kompaninë tuaj dhe cilat lloje fjalë kyçe mund të zbatohen për pozicionin tuaj.

Faqet si Rroga.com, AkademiPune ofrojnë mjete për t'ju ndihmuar të vlerësoni vlerën tuaj si punonjës dhe mund t'ju japin një ide më të mirë se si roli juaj aktual krahasohet me pozicionet më të larta.

Si ndikon një titull pune në pagën tuaj?

Përdorni rrjetin tuaj personal për të kuptuar se ku qëndroni në mes të bashkëmoshatarëve tuaj. Nëse jeni në një rol të ri dhe mësoni se dikush në një pozicion të lartë ka përgjegjësi të ngjashme, kuptoni se çfarë bëni tashmë - dhe çfarë tjetër mund të bëni - për të arritur në atë rol të lartë.

Sa para më duhen për të filluar investimin?

 

2.Bëni pyetjet e duhura

Kur i drejtoheni punëdhënësit tuaj për një ndryshim titulli, përgatituni me një listë arsyesh që ndryshimi ka kuptim për ju.

Nëse dëshironi që një fjalë kyçe e vjetërsisë si "menaxher" ose "udhëheqës" t'i shtohet titullit tuaj, shpjegoni se si përgjegjësitë dhe veprimet tuaja e meritojnë atë zgjedhje. Për shembull, nëse menaxhoni njerëz, por fjala "menaxher" nuk është në titullin tuaj, mund ta vini në dukje dhe të thoni se titulli i ri do të pasqyronte më mirë punën që bëni çdo ditë.

Më pas jepni të dhëna që ilustrojnë kontributet tuaja pozitive në kompaninë tuaj. Kjo mund t'ju ndihmojë të kuptoni se si po i drejtoni tashmë rezultatet e një "udhëheqësi" ose "menaxheri" dhe se si zyrtarizimi i tij do të përfitonte për të gjithë ekipin.

Megjithatë, nuk ka nevojë të mërziteni apo të debatoni. Qasuni bisedës në mënyrë profesionale dhe qëndroni të qetë.

Nëse merrni një titull të ri, mund të konsideroni gjithashtu të negocioni për një pagë më të lartë përkatëse. Njohja se sa fitojnë kolegët tuaj mund t'ju ndihmojë të bëni një argument më të fortë për një ngritje page.

Edhe nëse shefi juaj nuk mund ta japë ndryshimin menjëherë, fillimi i një bisede për situatën tuaj i bën ata të vetëdijshëm për përgjegjësitë tuaja aktuale dhe dëshirën tuaj për t'u ngritur. Kjo mund të ketë efektin e dëshiruar në të ardhmen.

 

3.Vazhdoni bisedën

Ju sygjerojmë që të mbani një takim me shefin tënd për të diskutuar se titulli i nivelit tjetër është vetëm hapi i parë. Nëse punëdhënësi juaj e refuzon kërkesën tuaj, duhet të siguroheni që të caktoni një datë me punëdhënësin tuaj në të ardhmen për të rishikuar idenë.

“Si mendoni ju, a duhet që të kërkoni për ngritje në momentin që e shihni si të duhur apo atëherë kur ju ndjeheni se ju takon më shumë? Na tregoni në komente në cilëndo nga rrjetet tona sociale.

 

Kontakt
Produkt i
Produkt i
© 2024 RROGA.COM TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA